Vind jouw master natuurkunde!

Technische Universiteit Eindhoven

Applied Physics

Technisch natuurkundigen kijken met andere ogen naar de wereld om ons heen. In natuurverschijnselen zien zij uitdagingen; fascinerende vraagstukken om in te duiken, te onderzoeken en te ontrafelen. De kennis die zij hierover opdoen, passen ze toe bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verhogen van het rendement van zonnecellen
  • nieuwe manieren om energie op te wekken
  • nog sneller dataverkeer

Ambitieuze projecten, waarbij vaak met andere disciplines wordt samengewerkt.

De masteropleiding Applied Physics leidt je op tot Master of Science in Applied Physics (MSc). Je ontwikkelt een grote deskundigheid op het gebied van natuurkundige verschijnselen, nieuwe technologieën en meetmethoden. De ruime praktijkervaring die je tijdens je opleiding opdoet, komt goed van pas bij het vinden van een baan.

Bezoek de website.

Science and Technology of Nuclear Fusion

De wereldwijde samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van kernfusie als een veilige, schone en onuitputtelijke energiebron culmineert nu in de bouw van (ITER). Gevestigd in Zuid-Frankrijk, ITER is ontworpen om een 10-voudige vermogensvermenigvuldiging te realiseren en te opereren op 500 MW-niveau.

Het ITER-project geeft de wetenschap en engineering van kernfusie een belangrijke impuls. Het zal dan ook een nieuwe generatie van hoog opgeleide ingenieurs en wetenschappers nodig hebben voor zijn werking. De Technische Universiteit Eindhoven heeft fusiewetenschap en -technologie geselecteerd als een van zijn spraakmakende kennisgebieden, door een speciale onderzoeksgroep op te richten en een volledig masterprogramma voor fusie op te zetten.

De Master of Science and Technology of Nuclear Fusion is het voor de hand liggende pad voor diegenen die zich willen specialiseren in Fusion. Het curriculum is echt interdisciplinair – een combinatie van elementen uit de toegepaste natuurkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek – en legt de nadruk op de doelgerichte aard van fusieonderzoek. Het internationale karakter, werk in interdisciplinaire groepen en maatschappelijke aspecten van fusieonderzoek worden ook benadrukt in het programma.

Als je slim, ambitieus, begaan met duurzaamheid en geïnteresseerd bent in hightech en je bovendien houdt van een serieuze uitdaging, is deze studie de juiste keuze voor jou.

Bezoek de website.