Vind jouw master natuurkunde!

Universiteit Leiden

Physics

Het Leidse Masterprogramma biedt een breed palet aan specialisaties, die ruimte bieden aan jouw specifieke interesses en wensen. Je kunt jezelf hier ontwikkelen tot zelfstandig onderzoeker, maar je kunt ook kiezen voor specialisaties die natuurkunde verbinden met de bredere maatschappelijke context. Ons programma is sterk verbonden met het toponderzoek dat plaatsvindt in het Leidse Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION). Ongeveer de helft van je studietijd breng je door als lid van een van onze onderzoeksgroepen. We bieden vijf onderzoeksspecialisaties aan, met een nadruk op experimentele of theoretische natuurkunde. Daarnaast kun je kiezen voor studierichtingen waarin natuurkundig onderzoek wordt gecombineerd met bedrijfswetenschappen, wetenschapscommunicatie of onderwijs. Elk van de specialisaties bereidt voor op een succesvolle loopbaan in de academische wereld, in het bedrijfsleven of elders. Ons instituut kent een open, inclusieve en collegiale sfeer. Je zult kunnen deelnemen aan colloquia en symposia met internationale sprekers en je kunnen mengen in levendige wetenschappelijke discussie.

Specialisaties

(alle in het Engels, m.u.v. Educatie)

Research in Physics, Biological and Soft Matter Physics
Research in Physics, Classical/Quantum Information
Research in Physics, Cosmology
Research in Physics, pre-PhD (‘Casimir’)
Research in Physics, Quantum Matter and Optics
Research in Physics, Theoretical
Physics and Education (Nederlands en Engels)
Physics and Science Communication and Society
Physics and Business Studies

Meer informatie:
Klik hier om meer te lezen over ons Masterprogramma (Engels).

Tip: als je in Leiden bent, wandel dan ook eens langs de Leidse muurformules, zie www.muurformules.nl.

Astronomy (alleen aanwezig in tijdsblok 13:00 – 14:45)

De tweejarige Engelstalige masteropleiding Astronomy van de Universiteit Leiden biedt toegang tot toponderzoek in de moderne astronomie. De focus ligt op sterrenstelsels en de structuren waarin zij zich bevinden, exoplaneten en ster- en planeetformaties. Je kunt kiezen uit zeven specialisaties, die je voorbereiden op een carrière in het onderzoek, industrie of publieke sector.

De specialisaties die je kan kiezen zijn de volgende:

  • Astronomy and Cosmology (MSc)
  • Astronomy and Data Science (MSc)
  • Astronomy and Education (MSc)
  • Astronomy and Instrumentation (MSc)
  • Astronomy and Science Communication and Society (MSc)
  • Astronomy and Business Studies (MSc)
  • Astronomy Research (MSc)

Ben jij geïnteresseerd in astronomieonderzoek binnen of buiten de academische wereld? Wil je waarde toevoegen aan de maatschappij door bij te dragen aan wetenschappelijke en technologische vooruitgang? Ben je enthousiast over het oplossen van complexe zaken en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan is het masterprogramma Astronomy van Universiteit Leiden voor jou.

Klik hier voor meer informatie over de Astronomy master.

Klik hier voor meer informatie over de Online Master’s Week georganiseerd door Universiteit Leiden volgende week.